Toast met avocado & champignons

Toast met avocadospread, gebakken champignons en rucola
Bereidingstijd
15 min.
Budget
Moeilijkheid

Ingrediënten (1p.)

  • Dikke boterhammen:   2
  • Rijpe advocado:   1
  • André champignons:   125 gr.
  • Rucola:   1 handje 
  • Peper en zout
  • Grof zeezout
  • Citroensap:  scheutje
  • Olijfolie:   scheutje

Bereiding

  1. 1
    Halveer de avocado, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in stukken, voeg citroensap, peper en zout toe, prak tot een spread en bewaar.
  2. 2
    Verwarm een koekenpan en grillpan op laag vuur. Borstel champignons schoon, snijd ze en bak in olijfolie met peper en zout tot bruin en geslonken.
  3. 3
    Smeer boterhammen dun in met olijfolie en grill beide zijden goudbruin en knapperig.
  4. 4
    Smeer de gegrilde boterhammen in met de avocadospread en verdeel er wat rucola over. Schep er de gebakken champignons overheen en doe er tot slot nog een beetje grof zeezout over.