Pasta met André champignons

André chamignons - pasta met champignons
Bereidingstijd
25 min.
Budget
Moeilijkheid

Ingrediënten (4p.)

  • Gezouten spek:   8 plakken
  • Doperwten:   50g
  • Room:   6 el
  • Peterselie:   3 el
  • Knoflook:   2 teentjes
  • Zout
  • Kleine pasta:   400g
  • André champignons:   250g
  • Olie:  3 el
  • Ui:   1
  • Peper

Bereiding

  1. 1
    Snipper de ui en knoflook. Snij de champignons in schijfjes en de plakjes spek in stukken. Hak de peterselie. 
  2. 2
    Kook de pasta beetgaar. Fruit de knoflook en de ui in olie. Doe er de champignons en het spek bij en bak even mee. 
  3. 3
    Blancheer de erwten 3 minuten en doe ze bij de andere ingrediënten. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Temper het vuur, doe er de room en peterselie bij. Laat nog even zachtjes sudderen. Serveer de pasta met de saus.