Salade met gebakken champignons en radijsjes

Salade met gebakken champignons en radijsjes
Bereidingstijd
20 min.
Budget
Moeilijkheid

Ingrediënten (4p.)

  • Sla (gemengd, romaine, of ijsbergsla)
  • Radijsjes:   1/4 kopje
  • Geroosterde pijnboompitten:   1/4 kopje
  • Olijfolie:   2 eetlepels
  • Zout
  • Citroensap:   1 eetlepel
  • Dijon mosterd:   1 theelepel
  • Honing:  1/2 theelepel
  • Peper

Bereiding

  1. 1
    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. 2
    Voeg de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin en zacht zijn.
  3. 3
    Breng de champignons op smaak met zout en peper.
  4. 4
    Meng in een kleine kom de citroensap, Dijon-mosterd, honing, zout en peper.
  5. 5
    Voeg de sla, radijsjes, pijnboompitten en champignons toe aan een grote kom.
  6. 6
    Besprenkel de salade met de dressing en meng goed.

Tips

  • Voor extra smaak kunt u 1/4 kopje verkruimelde fetakaas of blauwe kaas toevoegen aan de salade.

  • Vervang de pijnboompitten door walnoten of amandelen.

  • Voeg 1/4 kopje gedroogde cranberries of abrikozen toe voor extra zoetheid.