Bereidingstijd
25 min.
Budget
Moeilijkheid
Ingrediënten (2p.)
Bereiding
- 1Spoel de rijst in een zeef totdat het water helder is.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot het glazig is.
- 3Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
- 4Voeg de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
- 5Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
- 6Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat deze verdampen.
- 7Voeg 1 kopje van de warme bouillon toe en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
- 8Blijf de bouillon toevoegen, 1 kopje per keer, en roer constant tot de rijst al dente is (ongeveer 20 minuten).
- 9Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer tot ze goed zijn opgenomen.