Risotto met champignons
Bereidingstijd
25 min.
Budget
Moeilijkheid

Ingrediënten (2p.)

  • 1 kop rijst (arborio of carnaroli)
  • Witte wijn (optioneel):   1/4 kopje
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie:   2 eetlepels
  • Zout
  • André champignons:   1/2 kop
  • Knoflook:   2 teentjes
  • Peterselie:   1/4 kop
  • Ui:  1
  • Peper

Bereiding

  1. 1
    Spoel de rijst in een zeef totdat het water helder is.
  2. 2
    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze tot het glazig is.
  3. 3
    Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  4. 4
    Voeg de champignons toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
  5. 5
    Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
  6. 6
    Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat deze verdampen.
  7. 7
    Voeg 1 kopje van de warme bouillon toe en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen.
  8. 8
    Blijf de bouillon toevoegen, 1 kopje per keer, en roer constant tot de rijst al dente is (ongeveer 20 minuten).
  9. 9
    Voeg de Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en roer tot ze goed zijn opgenomen.