Gebakken Kip met Champignon-Marsala Saus en Witte Rijst

Gebakken Kip met Champignon-Marsala Saus en Witte Rijst
Bereidingstijd
45 min.
Budget
Moeilijkheid

Ingrediënten (2p.)

  • André champignons:   150 gr.
  • Kipfilets:   2
  • Ui:   1/2
  • Knoflook:   2 teentjes
  • Marsala wijn:   1/2 kopje
  • Witte rijst
  • Peper en zout
  • Kippenbouillon:   1/2 kopje
  • Zware room:   1/4 kopje
  • Verse tijm:   1 el

Bereiding

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2
    Kruid de kipfilets met zout en peper.
  3. 3
    Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. 4
    Bak de kipfilets in de pan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  5. 5
    Voeg de champignons, ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de champignons zacht zijn.
  6. 6
    Blus de pan af met de Marsala wijn en laat de wijn tot de helft inkoken.
  7. 7
    Voeg de kippenbouillon en room toe en breng de saus aan de kook.
  8. 8
    Laat de saus sudderen tot hij iets indikt.
  9. 9
    Voeg de tijm, zout en peper toe naar smaak.
  10. 10
    Leg de kipfilets terug in de pan en giet de saus erover.
  11. 11
    Bak de kip in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kip gaar is.
  12. 12
    Serveer de kip met witte rijst.