Bereidingstijd
45 min.
Budget
Moeilijkheid
Ingrediënten (2p.)
Bereiding
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Kruid de kipfilets met zout en peper.
- 3Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 4Bak de kipfilets in de pan tot ze goudbruin zijn aan beide kanten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- 5Voeg de champignons, ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de champignons zacht zijn.
- 6Blus de pan af met de Marsala wijn en laat de wijn tot de helft inkoken.
- 7Voeg de kippenbouillon en room toe en breng de saus aan de kook.
- 8Laat de saus sudderen tot hij iets indikt.
- 9Voeg de tijm, zout en peper toe naar smaak.
- 10Leg de kipfilets terug in de pan en giet de saus erover.
- 11Bak de kip in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot de kip gaar is.
- 12Serveer de kip met witte rijst.